Πως να φτιαξεις τα δικα σου smudge sticks

Τα smudge sticks προέρχονται από τον πολιτισμό των ιθαγενών της Αμερικής, όπου χρησιμοποιούνται σε τελετές για τον καθαρισμό και την ευλογία ανθρώπων και χώρων.

Κομμένο φασκόμηλο δεμένο με λευκό σκοινί

Αποτελούνται συνήθως από αποξηραμένο φασκόμηλο, αλλά μπορούν να γίνουν με πολλούς άλλους συνδυασμούς αποξηραμένων βοτάνων και λουλουδιών όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, θυμάρι ή οποιαδήποτε άλλα προτιμάς.

Όταν ένα stick σιγοκαίει, αναδίδει ένα άρωμα που είναι ηρεμιστικό και ευχάριστο.

Τώρα μπορείς να φτιάξεις και τα δικά σου επιλέγοντας τα βότανα που σου ταιριάζουν.

 

Μερικά απο αυτά είναι:

Λεβάντα

Λιβάνι

Κέδρος

Αρκευθος

Μυριόφυλλο

Φασκόμηλο

Δενδρολίβανο

Θυμάρι

Ξυλάκι κανέλας

Έλατο

Υλικά

Φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα

Σπάγγος ή 100% βαμβακερό νήμα

Μια γυναίκα με μαύρα ρούχα κρατά μια δέσμη από βότανα που καίγονται κοντά στο στήθος της
Διάφορα βότανα σε ένα πιάτο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και κόκκινα πέταλα τριαντάφυλλου

Μπορείς να φτιάξεις τα sticks σου χρησιμοποιώντας δέσμες από αποξηραμένα και φρέσκα βότανα και λουλούδια. Είναι λίγο πιο εύκολο να εργαστείς με φρέσκα, επειδή οι μίσχοι είναι λιγότερο εύθραυστοι, επομένως μπορείς να τους δώσεις όποιο σχήμα θέλεις.

Βήμα 1

Συγκέντρωσε τα υλικά σου. Για παράδειγμα δεντρολίβανο, φρέσκο φασκόμηλο, ροδοπέταλα που ήταν μερικώς αποξηραμένα (περίπου 5 ημερών) και τελείως αποξηραμένα μίνι μπουμπούκια τριανταφυλλιάς.

Βήμα 2

Τοποθέτησε τα υλικά σου σε στρώσεις, τοποθετώντας τις βάσεις των μεγαλύτερων φύλλων στο ίδιο επίπεδο μεταξύ τους. Αυτό κάνει τη διαδικασία δεσίματος λίγο πιο εύκολη.

Βήμα 3

Κόψε ένα κομμάτι σπάγκου (ή 100% βαμβακερό νήμα) που είναι 4 φορές το μήκος του δεματιού σου. Κάνε έναν απλό χαλαρό κόμπο στη μία άκρη του κορδονιού, σφίξε τον γύρω από τα στελέχη και δέσε το δεμάτι μεταξύ τους. Αυτό θα πρέπει να αφήσει τη μία πλευρά του κορδονιού περίπου 3 φορές το μήκος της δέσμης σου.

Βήμα 4

Με το μακρύ άκρο του κορδονιού, ξεκίνησε να τυλίγεις σφιχτά τη δέσμη, ανεβαίνοντας κυκλικά προς την κορυφή της. Δίπλωσε τυχόν μικρά κλωνάρια που πετάνς, βάζοντάς τα κάτω από το κορδόνι καθώς προχωράς.

Μόλις φτάσεις στην κορυφή της δέσμης, συνέχισε το τύλιγμα, σταυρώνοντας τον σπάγκο καθώς κατευθύνεσαι προς τα κάτω, προς τη βάση. Δέσε το χαλαρό άκρο στον αρχικό κόμπο στη βάση του stick σου.

 

Για καλύτερα αποτελέσματα, κρέμασε τα sticks σου ανάποδα σε ένα ηλιόλουστο σημείο και άφησε τα να αποξηραθούν τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Previous

Sleep Meditation (Διαλογισμος Υπνου): Οσα Πρεπει Να Γνωριζεις

Next
Next

Samhain