Frittata με μανιταρια & δεντρολιβανο

 
Frittata με μανιτάρια & δεντρολίβανο πάνω σε μία ξύλινη επιφάνεια, δίπλα σε γεμιστές πράσινες ελιές, μία φέτα ψωμί και ένα άσπρο πιάτο με κόκκινες πιπεριές

Υλικά + Οδηγίες

Συστατικά:

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

250 γρ. σέσκουλα

1 φλιτζάνι μανιτάρια της επιλογής σου

4 αυγά

1 κ.γ. ghee

1/2 κ.γ. τσίλι

2 κ.γ. δεντρολίβανο

1/4 κ.γ. αλάτι

1/2κρεμμύδι και λίγο ακόμα για το τέλος

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ανακατεύουμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το τσίλι. Χτυπάμε τα υλικά μαζί.

Προσθέτουμε 1 κ.γ. ghee σε ένα ζεστό τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα σέσκουλα μέχρι να μαραθούν.

Αφήνουμε να κρυώσουν, σουρώνουμε το νερό και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ.

Κόβουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε.

Αφαιρούμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια με μια τρυπητή κουτάλα.

Λαδώνουμε και ζεσταίνουμε το τηγάνι, το οποίο πρέπει να είναι αρκετά ζεστό ώστε το αυγό να τσιτσιρίζει αμέσως μόλις έρθει σε επαφή. Προσθέτουμε περίπου το 1/4 του μείγματος των αυγών.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε μια στρώση μανιτάρια. Προσθέτουμε άλλη μια στρώση αυγού.

Απλώνουμε τα σέσκουλα πάνω από το μείγμα των αυγών και στο τέλος τα υπόλοιπα αυγά. Τοποθετούμε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο.

Ψήνουμε για δέκα λεπτά και βγάζουμε τη φριτάτα. Ψιλοκόβουμε λίγο ακόμα κρεμμύδι και απλώνουμε από πάνω.

Ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά ή μέχρι το αυγό να αρχίσει να ροδίζει και τα κρεμμύδια να γίνουν τραγανά.

Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με δεντρολίβανο και σερβίρουμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Previous

Σουπα απο παντζαρι

Next
Next

Σουπα κολοκυθας με μαραθο, ginger & σκορδο