Σουπα κολοκυθας με μαραθο, ginger & σκορδο

Θρέψε την ψυχή σου με αυτή τη συνταγή όπου με βάση την Ayurveda υποστηρίζει το wellness και την υγεία σου.

 

Υλικά + Οδηγίες

Συστατικά:

4 φλυτζ΄άνια κίτρινη κολοκύθα

1 κ.γ.σπόρους μάραθου

2 σκελίδες σκόρδο

1 κομμάρι φρέσκο ginger

2 κ.σ. ghee

1/2 ή ολόκληρο lime

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1/4 κ.γ. ορυκτό αλάτι

4 φλυτζάνια νερό

Οδηγίες

1.Ψήνουμε την κολοκύθα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει. Η φλούδα θα ξεκολλήσει εύκολα με έναν αποφλοιωτή πατάτας, μετά το ψήσιμο. Όταν κρυώσει, ψιλοκόβουμε σε κύβους.

2. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ghee σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα . Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τους σπόρους μάραθου. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 30 δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μην καεί το σκόρδο. Τώρα, προσθέτουμε τους κύβους κολοκύθας και 4 φλιτζάνια νερό. Βράζουμε.

3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το χυμό μισού λάιμ και απολαμβάνουμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Previous

Frittata με μανιταρια & δεντρολιβανο

Next
Next

Γλυκοπατατες με ginger & kale