Winter Cleansing

Ένας οδηγός για να αισθάνεσαι υγιής μετά τις γιορτές

Ένα τραπέζι με φαγητά

Ο Δεκέμβρης φέρνει πολλές απολαύσεις όμως συχνά μπορεί να κάνει το πεπτικό μας σύστημα να προσπαθεί απεγνωσμένα να επανέλθει στον ίσιο δρόμο.

Καθώς τελειώνουν τις διακοπές, ο Ιανουάριος είναι μια ιδανική εποχή για αποτοξίνωση, αλλά το γεγονός είναι ότι εξακολουθεί να είναι μια πολυάσχολη εποχή του χρόνου,έχει κρύο και οι μεγάλες σκοτεινές μέρες μπορεί να κάνουν την ιδέα του καθαρισμού κάπως δυσάρεστη και στις περισσότερες περιπτώσεις αβάσιμη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να ακολουθούμε μια Αγιουρβεδική προσέγγιση στον καθαρισμό καθώς διανύουμε τους χειμερινούς μήνες.

 

Αυτός ο χειμερινός καθαρισμός έχει ορισμένους περιορισμούς

Αυτή η συγκεκριμένη αποτοξίνωση έχει να κάνει με πολλά μαγειρεμένα λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, ορισμένα φρούτα και αφεψήματα βοτάνων, ενώ περιορίζει τις υψηλές ποσότητες ζωικών προϊόντα, μεγάλες ποσότητες λαδιού, αλατιού, επεξεργασμένων τροφίμων και ζάχαρης. Ο κύριος στόχος είναι να κάνουμε το πεπτικό μας σύστημα να λειτουργεί σωστά και βέλτιστα.

Αυτός ο χειμερινός καθαρισμός έχει ορισμένους περιορισμούς. Προσπάθησε να περιορίσεις ή να εξαλείψεις τα ακόλουθα:

Καφέ, αλκοόλ, γλουτένη, πρόσθετη ζάχαρη, επεξεργασμένα τρόφιμα και επεξεργασμένα έλαια.

Προσπάθησε πραγματικά να προκαλέσεις τον εαυτό σου να βγάλει εντελώς αυτές τις τροφές από τη διατροφή σου τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, αναγνωρίζω ότι η πλήρης εξάλειψη ορισμένων τροφών δεν λειτουργεί πάντα για μερικούς ανθρώπους, οπότε αν το κάνεις, προσπάθησε τουλάχιστον να ελαχιστοποιήσεις αυτά τα συγκεκριμένα τρόφιμα. Μπορεί να είναι χρήσιμο να εστιάσεις στα τρόφιμα που μπορείς να απολαύσεις, αντί να εστιάσεις στα τρόφιμα που δεν μπορείς να φας.

Ακολουθεί ένα δείγμα για το πώς φαίνεται το μενού κατά τη διάρκεια αυτού του τύπου καθαρισμού:

Δύο γυναικεία χέρια που κόβουν φρέσκα μυρωδικά με ένα μαχάιρι
Κουτάλια με διάφορα μπαχαρικά

Πρωινό ρόφημα:

Αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι πραγματικά μια επανεκκίνηση, δοκίμασε να πιείς ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λίγο τζίντζερ και λεμόνι ή αν δεν εγκαταλείπεις εντελώς την καφεΐνη, απόλαυσε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι με γάλα βρώμης ή ξηρών καρπών.

Πρωινό:

Ζεστός χυλός-μαγειρεμένος με θερμαντικά μπαχαρικά όπως κανέλα, τζίντζερ και κάρδαμο. Αν θέλεις να προσθέσεις φρούτα ή λίγους ξηρούς καρπούς φρόντισε να τα μαγειρέψεις με τη βρώμη για ευκολότερη απορρόφηση.

Μεσημεριανό:

Μαγειρεμένη κινόα με κουρκουμά, καρότα στον ατμό & σπανάκι, με αβοκάντο

Μεσημεριανό Τσάι Τζίντζερ

Δείπνο:

Καστανό ρύζι με μικρή ποσότητα γκι και κόκκινες φακές

Αφέψημα μετά το δείπνο:

Τσάι πικραλίδας ή τσάι απο τζίντζερ

Aναζωογόνησε το πεπτικό σου σύστημα

Μπορεί να είναι διασκεδαστικό να τρως με έναν νέο τρόπο. Η αποφυγή της χρήσης υπερβολικών ελαίων ή ζωικών προϊόντων μπορεί να σε οδηγήσει στην εύρεση νέων τρόπων για να είσαι πιο δημιουργική στην κουζίνα. Όπως μπορείς να διαπιστώσεις, αυτός ο καθαρισμός δεν είναι εξαιρετικά περιοριστικός. Απλώς εστιάζει στην κατανάλωση λαχανικών και στην αναζωογόνηση του πεπτικού σου συστήματος.

 

Θέλεις μια πιο ολοκληρώμενη χειμωνιάτικη αποτοξινωτική διαδικασία;

Επικοινώνησε μαζί μου εδώ για να σου προσφέρω ένα εξατομικευμένο χειμωνιάτικο αποτοξινωτικό πρόγραμμα με βάση τον τύπο σου.

MASTERCLASS

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Previous

Imbolc Cleansing Ritual Bath

Next
Next

Golden Milk: ο υγρος θυσαυρος για την υγεια μας