Imbolc Cleansing Ritual Bath

Το Imbolc είναι γνωστό ως η εποχή του εξαγνισμού και του καθαρισμού. Ένας πολύ καλός τρόπος για να τιμήσεις την ενέργεια των ημερών είναι να κάνεις ένα cleansing ritual bath (τελετουργικό μπάνιο) . Ο σκοπός ενός τελετουργικού καθαρισμού είναι όχι μόνο να καθαρίσει το σώμα, αλλά και να καθαρίσει το μυαλό και την ψυχή. Είναι μια ευκαιρία να διαλογιστείς και να αναλογιστείς τα πράγματα που θέλεις να ξεπλύνεις απο πάνω σου – είτε πρόκειται για μια κακή συνήθεια, ή κάποια αρνητικά συναισθήματα ή οτιδήποτε άλλο.

Μία μπανιέρα γεμάτη νερό και πολύχρωμα λουλούδια

Πως γίνεται ένα cleansing ritual bath

Προσπάθησε να το κάνεις όταν έχεις χρόνο να διαθέσεις κι όταν έχεις ηρεμία κι ησυχία. Η διαδικασία πρόκειται να σε ξεκουράσει και να σε ενδυναμώσει.

Άναψε μερικά κεριά, ο φωτισμός του μπάνιου τείνει να είναι σκληρός και υπάρχει κάτι πολύ χαλαρωτικό στο μπάνιο υπό το φως των κεριών.

Αν διαθέτεις, σου συστήνω να κάψεις λίγο λιβάνι, χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο άρωμα που σε χαροποιεί ή σε εμπνέει (το τριαντάφυλλο και το μύρο είναι απο τα αγαπημένα μου).

Τέλος, μπορείς να βάλεις μουσική, την αγαπημένη σου ορχηστρική μουσική ή με φυσικούς ήχους. Οι θόρυβοι όπως τα τραγούδια των φαλαινών, οι καταρράκτες, οι βροχή ή τα κύματα του ωκεανού είναι όλα κατάλληλα.

 

Βότανα

Καθώς τρέχει το νερό και γεμίζεις τη μπανιέρα σου, πρόσθεσε βότανα με καθαριστικές και εξαγνιστικές ιδιότητες. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να βάλεις τα βότανα σε ένα τούλι, να το δέσεις και να το κρεμάσεις στη βρύση, έτσι ώστε το ζεστό νερό του μπάνιου να τρέχει μέσα από αυτό στην μπανιέρα, ή μπορείς να τοποθετήσεις το ματσάκι σου μέσα στο νερό απευθείας.

Κάποια βότανα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι:

Φασκόμηλο Χαμομήλι

Κανέλα Βάλσαμο λεμονιού

Σανταλόξυλο Λεβάντα

Δενδρολίβανο Υσσώπος

Μελισσόχορτο Μέντα

Μόλις γεμίσεις τη μπανιέρα, βυθίσου στο ζεστό νερό. Βεβαιώσου ότι είσαι εντελώς χαλαρή, εστιάζοντας στην αναπνοή και στο πως νιώθεις ρτο σώμα σου μέσα στο νερό, για να καθαρίσεις το μυαλό. Εστίασε στη ζεστασιά που τυλίγει το σώμα σου.

Τα πόδια μίας γυναίκας μέσα σε μία μπανιέρα γεμάτη νερό και πολύχρωμα λουλούδια

Ανάπνεε βαθιά, απολαμβάνοντας τις μυρωδιές των φυτικών ελαίων στο νερό. Εάν έχεις βάλει μουσική, άφησε το μυαλό σου να περιπλανηθεί – πηγαίνοντας ίσως σε μια αμμώδη παραλία, στο ξέφωτο ενός δάσους, οπουδήποτε. Κλείσε τα μάτια και συνδέσου με τους ρυθμούς του σώματός σου.

Οραματίσου, για μια στιγμή, όλη την αρνητική ενέργεια στο σώμα σου. Καθώς εστιάζεις σε αυτό, σάρωσε ολόκληρο το σώμα σου, λίγο-λίγο, μέσα από τους πόρους του δέρματός σου. Δες την αρνητική ενέργεια να απελευθερώνεται από πάνω σου και να γίνεται ένα με το νερό. Ενώ η αρνητική ενέργεια φεύγει από το σώμα σου, νιώσε πόσο αναζωογονητικό είναι αυτό το μπάνιο. Δες το σώμα σου, το πνεύμα σου, την ψυχή σου να καθαρίζονται από τα βότανα και το νερό.

Όταν νιώσεις έτοιμη, ανασηκώσου προσεκτικά και βγες από την μπανιέρα. Αφού βγεις από το νερό, απελευθέρωσε την τάπα έτσι ώστε όλη η αρνητικότητα που απορροφήθηκε από το νερό να μπορεί να φύγει.

Σημαντική σημείωση: εάν έχεις μόνο καμπίνα ντους και όχι μπανιέρα –ή αν απλά δεν έχεις χρόνο για ένα μεγάλο μπάνιο– μπορείς να κάνεις αυτή την ιεροτελεστία καθαρισμού ως ντους. Κρέμασε την υφασμάτινη σακούλα με βότανα πάνω από την κεφαλή του ντους, έτσι ώστε το βοτανικό νερό να τρέχει πάνω στο σώμα σου ενώ κάνεις ντους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Previous

Eclipse Season Ritual Bath

Next
Next

Winter Cleansing