Strawberries & Cream: η ικανοποιηση των γλυκων cravings

Σιγά σιγά εμφανίζονται οι φράουλες και μοιράζομαι μαζί σου μια Αγιουρβεδική vegan συνταγή για να τις απολαμβάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη!

 
Μικρά λευκά μπωλ με κρέμα και φράουλες

Υλικά + Οδηγίες

Συστατικά: για 4 άτομα

1 κιλό φράουλες κομμένες στα τέσσερα

1 φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι

3 κ.σ. νέκταρ αγαύης

1/2 κ.γ. σκόνη lucuma

2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

1 φλιτζάνι ωμά κάσιους μουλιασμένα όλη τη νύχτα

1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή οποιοδήποτε μη γαλακτοκομικό γάλα της επιλογής σου

2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου για την κρέμα κάσιους

1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

μια πρέζα αλάτι

Ένα λευκό πιάτο γεμάτο φρέσκιες φράουλες

Οδηγίες

Προσθέτουμε το ξίδι, τις 3 κ.σ. νέκταρ αγαύης και το 1/2 κ.γ. σκόνης lucuma σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει. Διατηρούμε τη φωτιά χαμηλή και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μειωθούν τα υγρά σχεδόν στο μισό. Μόλις συμβεί αυτό, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε 2 κ.σ. απο τη σάλτσα με 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου και περιχύνουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα κάσιους. Τοποθετούμε τα κάσιους, το γάλα αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χωρίζουμε την κρέμα σε μπολάκια, προσθέτουμε τις φράουλες, την υπόλοιπη σάλτσα και απολαμβάνουμε!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Previous

Samhain

Next
Next

Beltane