Beltane

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΕΣΤΑΣΙΑΣ

Η άνοιξη τώρα αρχίζει να μετατρέπεται σε καλοκαίρι και οι μέρες αυτές σηματοδοτούν την αυξανόμενη γονιμότητα της γης!

Το Beltane είναι μία από τις τρεις νύχτες κατά τη διάρκεια του έτους, όπου το πέπλο ανάμεσα στον κόσμο των πνευμάτων και τον δικό μας λέγεται ότι είναι πάρα πολύ λεπτό. Λέγεται ότι σήμερα ανοίγει επίσης μια πύλη ανάμεσα στον κόσμο των νεράιδων και τον δικό μας κόσμο, κάνοντας περισσότερο πιθανές τις συνδέσεις μας με μαγικά όντα.

Η πνευματική σημασία του Beltane

Beltane σημαίνει να κρατάς την καρδιά σου ανοιχτή, να αναγνωρίζεις και να γιορτάζεις την αγάπη σε όλες τις μορφές της. Έχει να κάνει με την ιερή ένωση, τη γονιμότητα, την ομορφιά και την εξισορρόπηση των αντιθέτων. Και ως ημέρα γιορτής σε μια εποχή που η γη γίνεται όλο και πιο εύφορη και πλούσια, φέρνει στην επιφάνεια τον αισθησιασμό, κάτι που μας υπενθυμίζει να επανασυνδεθούμε και να φροντίσουμε το φυσικό μας σώμα.

Μία γυναίκα ξαπλωμένη, ντυμένη με εσώρουχα και φρέσκα λουλούδια πάνω στο σώμα της
Λαιμός μία γυναίκες που κοιτάζει ψηλά

Αυτή είναι η τέλεια εποχή του χρόνου για να σκεφτούμε τι μας δίνει ενέργεια και μας φωτίζει.

Τι μας γεμίζει με πάθος και τι μας εμπνέει.

Γιορτάζοντας το Beltane

Τίμησε τη ρωμαϊκή θεά της άνοιξης, την Flora.

Η Flora είχε το δικό της φεστιβάλ λουλουδιών, το Floralia, το οποίο πραγματοποιείτε μεταξύ 28 Απριλίου και 3 Μαΐου, περίπου την ίδια εποχή με το Beltane, και συμβολίζει τον αισθησιασμό, την αγάπη, την αφοσίωση, τον ρομαντισμό, τη γονιμότητα, τη νεότητα, την έκσταση και την ευχαρίστηση.

Πολλές πατριαρχικές θρησκείες έχουν τοποθετήσει έναν επαίσχυντο μανδύα γύρω από τον αισθησιασμό, το σεξ, την ευχαρίστηση, την έκσταση και τη σεξουαλικότητα.

Η Flora μας προτρέπει να θεραπευθούμε από τα ταμπού και την αυστηρή κριτική αυτών των θεμάτων και να θυμόμαστε ότι η ευχαρίστηση, ο αισθησιασμός, η σεξουαλικότητα και η έκφραση επιθυμίας μπορεί να είναι μερικά από τα πιο ιερά, θαυμαστά πράγματα που μπορούμε να απολαμβάνουμε στη ζωή.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Previous

Strawberries & Cream: η ικανοποιηση των γλυκων cravings

Next
Next

Plumping Goddess Nectar Mask