Νεα Σεληνη: νεες προθεσεις και συνδεση με την διαισθηση

Η Νέα Σελήνη χαρακτηρίζεται απο τον σκοτεινό ουρανό και την ηρεμία της νύχτας.

Μία γυναίκα στην Δύση του ήλιου μπροστά από ένα δέντρο

Οι μέρες που περιβάλλουν την νέα σελήνη (1-2 πριν και 1-2 μετά) είναι μια περίοδος ενδοσκόπησης, εσωτερικής δουλειάς και διαλογισμού.

Αντίθετα με την Πανσέληνο, η Νέα Σελήνη μας παροτρύνει να μην είμαστε υπερβολικά εξωστρεφείς, και να προσφέρουμε στον εαυτό μας τελετουργίες που μας προσφέρουν ηρεμία και θρέψη.

Έχω διαπιστώσει οτι όσο περισσότερη σύνδεση έχεις με τους ρυθμούς εσωστρέφιας και εξωστρέφιας, της Νέας Σελήνης και της πανσελήνου, τόση περισ΄σοτερη ισορροπία έχεις στη ζωή σου. Η νέα σελήνη επομένως σε ενθαρρύνει να αφιερώσεις χρόνο σε εσένα και να θρέψεις πραγματικά το ευ ζήν και την πνευματικότητά σου. Ο κύκλος της περιόδου μας είναι συνδεδεμένος με τις φάσεις της Σελήνης, και η Νέα Σελήνη χαρακτηρίζεται ως η πιο διαισθητική περίοδος για εμάς, ακριβώς όπως όταν ξεκινάει και η περίοδος μας. Οι πρώτες μέρες της περιόδου είναι γεμάτες απο σοφία και δυνατά προαισθήματα, εφόσον στραφούμε εσωτερικά και ειμαστε σε ηρεμία και συγκέντρωση.

 

Δυστυχώς όμως οι περισσότερες απο εμάς έχουμε χάσει την σύνδεση με το σώμα μας και με την εσωτερική μας φωνή. Το κλειδί για να ξεκλειδώσουμε την θηλυκότητα μας και την τόσο ιερή σημασία του κύκλου μας, είναι να παραδοθούμε σε οποιαδήποτε σοφία μέσω της διαίσθησης εμφανιστεί, δείχνοντας εμπιστοσύνη. 

Πως μπορείς να τιμήσεις τη Νέα Σελήνη

⊹ Βρες το σημείο 

Κάθησε στον ιερό σου χώρο (αν έχεις) ή οποδήποτε αισθάνεσαι περισσότερη σύνδεση με τον εαυτό σου και ηρεμία. Αυτό θα μπορούσε να είναι έξω στη φύση, ή στο δωμάτιο σου, το μόνο που χρειάζεται είναι να βρίσεκσαι σε ένα ήσυχο και ιδιωτικό μέρος.

⊹ Άναψε ένα κερί

Άναψε ένα λευκό κερί και καθάρισε την ενέργεια του χώρου και τον εαυτό σου. (για τον καθαρισμό μπορείς να χρησιμοποιήσεις palo santo ή να κάψεις δεντρολίβανο ή λιβάνι ή λεβάντα.)

Μία γυναίκα που κάνει διαλογισμό δίπλα από μία λίμνη
Ένα λευκό κεράκι αναμμένο πάνω σε μία ξύλινη επιφάνεια

⊹ Συνδέσου με τη μήτρα σου

Κλείσε τα μάτια,πάρε μερικές βαθιές αναπνοές και στείλε όλη σου την επίγνωση στο κέντρο της κοιλιάς και στη μήτρα σου. Τοποθέτησε τις παλάμες σου εκεί και νιώσε την ενέργεια της περιοχής. Η μήτρα σου είναι το κέντρο της διαίσθησης σου και η εσωτερική σου φωνή. Φαντάσου όλη τη δύναμη σου συγκεντρωμένη στο κεντρο της κοιλιάς και νιώσε την υποστήριξη που σου προσφέρει. Ευχαρίστησε της για την καθοδήγηση που σου προσφέρει και για την σύνδεση σου με την θηλυκότητα σου. Συνέχισε να αναπνέεις βαθιά στέλνοντας νοητά όλο τον αέρα κατά την εισπνοή στη μήτρα σου, παρατηρώντας τυχόν μηνύματα που προκύπτουν.

⊹ Δείξε ευγνωμοσύνη

Ενώ έχεις ακόμα τις παλάμες σου στο ύψος της κοιλιάς, για μερικά λεπτά ανακάλεσε τον μήνα που πέρασε και αναζήτησε όλες τις όμορφες στιγμές που έζησες. Δείξε την ευγνωμοσύνη σου σε οτιδήποτε σε έκανε να αισθανθείς ευλογία, χαρά και ηρεμιά. 

Μπορείς να λες φωναχτά τις σκέψεις σου ή να τις λες νοερά, ευχαριστώντας αυτό που είναι θεϊκό για εσένα, για την ευλογία και την αφθονία που σου προσέφερε. Ακόμα και αν δεν βρίσκεις κάτι για το οποίο νιώθεις ευγνωμοσύνη, συνέχισε τον στοχασμό. Πάντα υπάρχει κάτι, ακόμα και τα πιο μικρά έχουν μέγαλη σημασία.

 

Δηλώσεις

Καθώς ανακαλείς τον προηγούμενο μήνα, σκέψου πως κινήθηκες αυτή την περίοδο προς όφελος των ονείρων και σχεδίων σου. Μην νιώθεις περιοριστικά αν δεν κατάφερες να αφιερώσεις χρόνο για αυτά, απλά θέσε την πρόθεση ότι θα το κάνεις στον νέο κύκλο που ξεκινά.

Σκέψου ξανά οτιδήποτε θέλεις να πραγμaτοποιήσεις και επίτρεψε στο συναίσθημα της επίτευξης να πλημμυρίσει το σώμα σου. Πως νιώθεις? Πως μοιάζει? Πως θα βοηθήσει η αλλαγή σου την ζωή των γύρω σου? Καθώς νιώθεις αυτό το συναίσθημα, στην πραγματικότητα του δίνεις την δύναμη που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί. Γράψε σε ένα χαρτί το όνειρο, την πρόθεση, όλα τα δυνατά συναισθήματα που προέκυψαν, και κράτησε το κοντά σου. Βάλτο στον ιερό σου χώρο, στο κομοδίνο σου, στην ατζέντα σου, κάπου που να μπορείς να το βλέπεις συχνά και να λειτουργεί ως μια υπενθύμιση. 

Παραδοσιάκα, η Νέα Σελήνη είναι η κατάλληλη στιγμή για να ενδυναμώσεις τα όνειρα σου, να θέσεις νέες προθέσεις και για τις επόμενες 2 εβδομάδες να τις θρέφεις, με σκοπό να γιορτάσεις όλα όσα κατάφερες στην Πανσέληνο. Μπορείς να το δοκιμάσεις και να διαπιστώσεις πώς λειτουργεί για εσένα.

Όταν νιώσεις οτι έχεις τελειώσει, ανέπνευσε βαθιά και ήρεμα, ζητώντας απο την Μητέρα Φύση να σου προσφέρει καθοδήγηση μέσω της διαίσθησής σου. Σβήσε το κερί σου και μείνε στο σκοτάδι για λίγα λεπτά.

Η σκιά μιας γυναίκας που χορεύει κάτω από τα αστέρια δίπλα σε μία λίμνη του δάσους
 

Η Νέα Σελήνη είναι τόσο δυνατή για τις γυναίκες. Σου προτείνω να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου και να τον αφιερώσεις σε χαλαρωτικές πρακτικές για 1- 2 μέρες. Τα μπάνια με άλατα και αιθέρια έλαια, ο διαλογισμός, το περπάτημα στη φύση και το γράψιμο είναι μερικές πρακτικές που βοηθούν. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Previous

Full Moon: Τελετουργικα Για Να Τιμησεις Την Πανσεληνο

Next
Next

Δημιουργωντας ιερο χωρο