Full Moon: Τελετουργικα Για Να Τιμησεις Την Πανσεληνο

Ενώ η Νέα Σελήνη είναι η κατάλληλη στιγμή για να θέσουμε προθέσεις, η πανσέληνος είναι η στιγμή για να απελευθερώσουμε ό,τι νιώθουμε ό,τι πλέον δεν χρειαζόμαστε. 

Πανσέληνος και χιονισμένα ψηλά βουνά

Δεν απαιτούνται πολλά για να τιμήσουμε τις φάσεις της Σελήνης, η θηλυκή διαίσθηση από μόνη της είναι τόσο σοφή, που γνωρίζει πώς να σε καθοδηγήσει.

Ένα τελετουργικό επομένως που δημιουργείται με τη δική μας διαίσθηση είναι πάντα το πιο ισχυρό, και μόλις γίνουμε πιο συντονισμένοι με τον ρυθμό της Σελήνης, αυτή η διαίσθηση θα αυξηθεί. 

Παρακάτω είναι μερικές ιδεές/τελετουργικά που μπορείς να κάνεις για να τιμήσεις την ενέργεια της Πανσελήνου. Είναι όμορφοι τρόποι για να αποσυνδεθείς από την πολυάσχολη καθημερινότητα και να επανασυνδεθείς με την φύση, το σύμπαν και εσένα.

Πριν ξεκινήσεις να θυμάσαι αυτό: να μπαίνεις σε οποιαδήποτε τελετή δημιουργείς με καθαρό μυαλό και ανοιχτή καρδιά. Εάν αισθάνεσαι ότι προκύπτουν αρνητικές σκέψεις, ζήτησε απλώς από το μυαλό σου να επιστρέψει στην παρούσα στιγμή και να διώξει μακριά την ανησυχία, εστιάζοντας μόνο στην μοναδική στιγμή που πρόκειται να βιώσεις.

 

Moon Water Ritual

Εργαλεία: βάζο με καπάκι, νερό από τη βρύση

Τι να κάνεις: γέμισε το βάζο με φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό και απλώς τοποθέτησέ το έξω κάτω από το φως του φεγγαριού όλη τη νύχτα. Καθώς αφήνεις το βάζο με το νερό έξω, αφιέρωσε λίγα λεπτά λαμβάνοντας υπόψη τις προθέσεις σου για τον επόμενο σεληνιακό κύκλο - ο σεληνιακός κύκλος είναι ο επόμενος μήνας. Το πρωί πάρε το βάζο και χρησιμοποίησέ το όπως θέλεις.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις με αυτό:

⊹ Να το πιεις - πίνοντας μία ή δύο γουλιές καθημερινά, λειτουργεί ως υπενθύμιση στον εαυτό σου για τις προθέσεις σου και παίρνεις και κάθε φορά λίγη από τη δύναμη του φεγγαριού.

⊹ Πλύνε τους κρύσταλλους σου - οι κρύσταλλοί σου μπορούν να απορροφήσουν όλους τους τύπους ενέργειας, πλένοντάς τους με το νερό του φεγγαριού θα ανανεωθεί και θα ενισχυθεί η δύναμή τους.

⊹ Χρησιμοποίησε το για την προσωπική σου φροντίδα - τοποθέτησε το νερό σε ένα μπουκάλι με αντλία ψεκασμού, πρόσθεσε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο και χρησιμοποίησε το ως τονωτικό προσώπου κάθε πρωί.

Μια δέσμη από φασκόμηλο που καίγεται δίπλα σε μια λάμπα Ιμαλαΐων
Δύο γυναικεία χέρια που κρατούν κρυστάλλους

Τελετουργικό Ενεργειακού Καθαρισμού

Εργαλεία: Sage, Palo Santo, Frankincense ή Copal Incense

Τι να κάνεις: Καθάρισε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σου. Αυτά τα βότανα έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό σε τελετουργικές πρακτικές. Όταν καίγονται, εκπέμπουν έναν καπνό που είναι γνωστό ότι καθαρίζει τις αρνητικές ενέργειες, μας συνδέει με την υψηλότερη συνείδησή μας και δημιουργεί παντού υψηλές δονήσεις στην ατμόσφαιρα.

Αυτά τα εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν στην απελευθέρωση τοξικών, στάσιμων ενεργειών. Η πανσέληνος είναι μια τέλεια στιγμή για να καθαρίσεις τελετουργικά τις κακές ατμόσφαιρες που περαμένουν στο σπίτι σου, στις ηλεκτρονικές συσκευές ή γύρω σου.

Εδώ είναι τα βήματα:

Συγκέντρωσε τα εργαλεία σου (για παράδειγμα το θυμίαμα ή το φασκόμηλο) τοποθέτησέ τα στο μπωλ και βάλε τους φωτιά.

Μετακίνησε τον καπνό γύρω απο εσένα και μετά επισκέψου κάθε δωμάτιο του σπιτιού, επιτρέποντας στον καπνό να κινηθεί στον χώρο.

Καθώς το κάνεις αυτό, θέσε την πρόθεσή σου για τον ερχόμενο σεληνιακό κύκλο και απελευθέρωσε οτιδήποτε πλέον νιώθεις ότι δεν χρειάζεσαι. Επίλεξε ένα μάντρα, όπως: «Απελευθερώνω τις σκέψεις που δεν με εξυπηρετούν πλέον από το να φτάσω στο υψηλότερο δυναμικό μου - ζητώ αφθονία και θετικότητα για αυτόν τον νέο μήνα μπροστά μου».

Φρόντισε να φτάσει ο καπνός σε κάθε γωνία των δωματίων και γύρω από τις ηλεκτρονικές σου συσκευές.

Ακολούθησε τη διαίσθησή σου, κουνώντας τον καπνό εκεί όπου αισθάνεσαι να σε καθοδηγεί.

Μόλις ολοκληρώσεις, άνοιξε ένα παράθυρο ή μια πόρτα για να αφήσεις την παλιά ενέργεια να φύγει και να μπει η νέα.

Άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό για να μπει στον χώρο το φως του φεγγαριού και να γεμίσει το σπίτι με φρέσκια ενέργεια.

 

Τελετουργικό Απελευθέρωσης

Εργαλεία: Χαρτί, μολύβι, κεριά και σπίρτα

Τι να κάνεις: πρόκειται να καταγράψεις όλα όσα νιώθεις ότι δεν θέλεις πλέον να σε ακολουθούν στον επόμενο σεληνιακό κύκλο. Άφησε το πνεύμα σου ελεύθερο και άκου την διαίσθησή σου.

Ξεκίνησε ανάβοντας ένα κερί, εστίασε στο να είσαι παρούσα στη στιγμή και άφησε τα πάντα να περιστρέφονται στο μυαλό σου. Αφιέρωσε χρόνο για να σκεφτείς τι θέλεις να αποχαιρετίσεις, μπορεί να είναι μια συνήθεια, μια πεποίθηση, ένας άνθρωπος, μια κατάσταση κλπ. Πάρε το χαρτί και σημείωσε ένα προς ένα όλα όσα προκύπτουν.

Όταν ολοκληρώσεις, μπορείς να βγεις έξω και να κάψεις το χαρτί στη φλόγα του κεριού, χωρίς όμως να το βλέπεις να καίγεται.

Δύο αναμμένα κεριά μπροστά σε ένα παράθυρο για το τελετουργικό απελευθέρωσης
 

Προσωπικός Ιερός Χώρος

Η δημιουργία ενός προσωπικού ιερού χώρου για την τελετουργική τιμή της πανσελήνου αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό τρόπο για να συνδεθούμε βαθύτερα με τη φύση και τον εσωτερικό μας κόσμο. Μέσα από αυτόν τον ατομικό χώρο δημιουργούμε έναν χώρο όπου μπορούμε να αφιερώσουμε χρόνο για την απελευθέρωση και την ανανέωση.

Με την τοποθέτηση συμβολικών αντικειμένων που αντιπροσωπεύουν τις προθέσεις μας και τις επιθυμίες μας, δημιουργούμε έναν ιερό χώρο που μας εμπνέει και μας ενισχύει σε κάθε τελετουργική πρακτική που εκτελούμε για τον εαυτό μας.

Δεσμεύσου Με Τη Μαγεία Του Φεγγαριού

Σου προτείνω να δεσμευτείς τουλάχιστον τρεις μήνες με αντίστοιχες τελετουργίες για να βρεις τι σου ταιριάζει, αλλά και για να παρατηρήσεις αλλαγές γύρω σου και μέσα σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Previous

Summer & Ayurveda

Next
Next

Νεα Σεληνη: νεες προθεσεις και συνδεση με την διαισθηση