Chocolate bliss truffles

Η σοκολάτα, στην ακατέργαστη μορφή του κακάου είναι ένα ισχυρό superfood.

Όχι μόνο περιέχει φυτικές ίνες, μαγνήσιο και είναι αντιοξειδωτική, αλλά έχει επίσης μια μοναδική ικανότητα να απελευθερώνει οξυτοκίνη, όταν καταναλώνεται. Η οξυτοκίνη είναι η καλή ορμόνη για το σώμα και όταν απελευθερώνεται μπορεί να οδηγήσει σε έλξη, σύνδεση και φυσική διέγερση.

Έχει επίσης συνδεθεί με τις δυνατότητες ενίσχυσης της διάθεσης.

Στην Αγιουρβέδα η σοκολάτα θεωρείται διεγερτική και χρησιμοποιείται με φειδώ ή με τρόπο που να σηματοδοτεί μια γιορτή ή τελετή.

Εξάλλου, όπως επισημαίνουν τα αρχαία κείμενα των Μάγια, το κακάο έχει θεϊκή προέλευση και είναι πραγματικά ένα δώρο από τους θεούς (Ancient Origins of Chocolate).

 
Σοκολατένια truffles σε σχήμα μπάλας πάνω σε ξύλινη επιφάνεια

Υλικά + Οδηγίες

Συστατικά:

1 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα

1/3 φλιτζάνι πλήρες γάλα καρύδας

1 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο

2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

1/3φλιτζάνι φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο

1 μεγάλη πρέζα αλάτι

Σκόνη κανέλας και κακάο

Οδηγίες

Προσθέτουμε τη σοκολάτα, το γάλα καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου σε ένα μεταλλικό μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) για να λιώσει η σοκολάτα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και το αλάτι και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε στην κατάψυξη για δύο ώρες ή μέχρι να γίνει σφικτό το μείγμα.

Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι σούπας για να σχηματίσουμε μικρές τρούφες και με τα χέρια μας σχηματίζουμε μικρές μπάλες.

Κυλάμε τις τρούφες στο μείγμα απο σκόνη κανέλας και κακάο και τις αποθηκεύουμε σε ένα βάζο ή σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Διατηρούνται για 2 εβδομάδες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Previous

Rose syrup

Next
Next

Σουπα απο παντζαρι