Υγιεινα τσιπς granola με γιαουρτι βατομουρου

με μάνγκο, ακτινίδιο, φράουλες και βατόμουρα

Για την tortilla granola (για 4 άτομα):

Συστατικά

1 ½ κ.γ. λάδι καρύδας

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. κρεμώδες φυστικοβούτυρο

2 κ.σ. βρώμη

1/8 κ.γ. κανέλα

1 κ.σ. αμύγδαλα σε φέτες

1 κ.σ. καρύδα χωρίς ζάχαρη τριμμένη

2 τορτίγιες από αλεύρι ολικής αλέσεως

Για το breakfast bowl:

Συστατικά

3 φλιτζάνια απλό γιαούρτι χωρίς λιπαρά ή γιαούρτι καρύδας

3/4 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα, συν 12 φρέσκα βατόμουρα για το σερβίρισμα

1 κ.σ. σιρόπι αγαύης

1/2 φλιτζάνι μάνγκο καθαρισμένο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους

2 ακτινίδια, καθαρισμένα

4 φρέσκες φράουλες, κομμένες σε 16 κομμάτια

Δυο χέρια με φρέσκα βατόμουρα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για την granola:

Ενώνουμε το λάδι, το μέλι και το φυστικοβούτυρο και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Προσθέτουμε τη βρώμη, την κανέλα, τα αμύγδαλα σε φέτες και την τριμμένη καρύδα.

Τοποθετούμε τις τορτίγιες σε ένα ταψί, προσθέτουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας απο το μείγμα σε κάθε τορτίγια, απλώνοντας έτσι ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα ολόκληρη η τορτίγια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κόβουμε κάθε τορτίγια σε 4 τρίγωνα και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το breakfast bowl:

Κόβουμε κάθε ακτινίδιο στη μέση κατά μήκος, στη συνέχεια, κόβουμε σταυρωτά για να έχουμε 16 μισές φέτες.

Σε ένα μπλέντερ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τα 3/4 του φλιτζανιού βατόμουρα και την αγαύη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μοιράζουμε σε 4 μπολ το μείγμα γιαουρτιού βατόμουρου.

Γαρνίρουμε με:

2 κουταλιές της σούπας μάνγκο σε κύβους

4 φέτες ακτινίδια

4 φέτες φράουλες

3 βατόμουρα

Προσθέτουμε 2 κομμάτια τορτίγιας με γκρανόλα μέσα στο γιαούρτι.

Απολαμβάνουμε αμέσως!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Previous

Pumpkin Latte

Next
Next

Summer & Ayurveda