Βρωμη με αμυγδαλα και βατομουρα

Η θερμοκρασία σιγά σιγά ανεβαίνει επομένως είναι σημαντικό να διατηρούμε τα pitta επίπεδα χαμηλά, άρα χρειάζεται να καταφεύγουμε σε πιο δροσιστικές δροσιστικές επιλογές. Η ακόλουθη συνταγή είναι ιδανική για ένα χορταστικό και κυρίως απολαυστικό πρωινό.

 
Ένα μπωλ με βρώμη και χρυσό κουτάλι, πάνω σε έναν μαρμάρινο πάγκο, δίπλα σε ένα γυάλινο μπουκάλι με γάλα

Υλικά + Οδηγίες

Συστατικά:

2 φλιτζάνια βρώμη

1 ½ κ.σ. σπόροι chia

1 ½ κ.σ. μέλι

½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

Χυμό από 1 πορτοκάλι

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 ¼ κούπες γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη (ή οποιο φυτικό γάλα προτιμάς)

¼ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλό κομμένα

1 φλιτζάνι φράουλες ή βατόμουρα σε φέτες (ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο)

Βρώμη με φράουλες και ξηρούς καρπούς

Βάζουμε τη βρώμη, τους σπόρους chia, το μέλι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού καθώς και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ με καπάκι. Ανακατεύουμε στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε ξανά για να ενωθούν. Κλείνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα φρούτα και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Previous

Balm για αγαπη και αφθονια

Next
Next

Sleep Meditation (Διαλογισμος Υπνου): Οσα Πρεπει Να Γνωριζεις