New Moon Rituals + Confidence Ritual Bath

H Νέα Σελήνη έχει την ιδανική ενέργεια για να εκδηλώσεις και να θέσεις τις προθέσεις σου.

Ένα γυναικείο πρόσωπο που κοιτάζει το νερό

Όπως πάντα, έτσι και τώρα θέλω να σε ενθαρρύνω να δημιουργήσεις τα προσωπικά σου τελετουργικά, παρόλα αυτά εδώ θα βρεις έναν οδηγό που μπορεί να σε βοηθήσει.

Υπό τη Νέα Σελήνη, μπορείς να δημιουργήσεις ένα πρωινό τελετουργικό 28 ημερών, κάτι που θα καλλιεργήσει μια νέα όμορφη συνήθεια και θα φέρει τη ροή που ίσως χρειάζεσαι.

 

Αυτό μπορεί να μοιάζει με κάτι σαν:

Σύνδεση με την πνευματικότητα σου αμέσως μόλις ξυπνήσεις - οραματισμός, διαλογισμός, προσευχή. 

Ενεργοποίηση του σώματος και κατανόηση των αναγκών του καθημερινά, μέσω της ήπιας κίνησης - εδώ οι επιλογές είναι ανοιχτές για όλες μας (δεν θέλω να σου πω πώς να κινείσαι, αλλά έχω να σου θυμίσω ότι δεν έχει σημασία πως φαίνεται, αλλά πώς νιώθεις).

Αμοιβαιότητα - αυτό είναι ένα ενεργειακό συστατικό που πραγματικά διαπίστωσα ότι έχει τόσο μεγάλη επιρροή όταν ξεκινάω τη μέρα μου. Είναι απλώς η πράξη της προσφοράς. Είναι μια δέσμευση να διατηρούμε τα δώρα της ζωής σε ροή. Τη φροντίδα, την αγάπη και την εκτίμηση. Και αυτό μπορεί να συμβεί μέσω μιας μικρής χειρονομίας, μιας προσευχής για κάποιον που νιώθουμε ότι τη χρειάζεται, λέγοντας σε κάποιον «σ’ αγαπώ» ή προσφέροντας απλά ένα κομπλιμέντο. Μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά είναι βαθύ!

Πρόσθεσε οποιοδήποτε άλλο τελετουργικό στη λίστα σου και προσπάθησε να δεσμευτείς σε αυτό για τις επόμενες 28 ημέρες για να εκμεταλλευτείς αυτην όμορφη ενέργεια της αφοσίωσης και του σκοπού.

Μία μαροκινή βρύση με ένα γυναικείο χέρι να ρίχνει νερό σε  περίτεχνα σιδερένια δοχεία

Αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι ένα boost αυτοπεποίθησης, δοκίμασε αυτό το ritual bath, εμπνευσμένο από το δάσος.

Θα χρειαστείς:

- 1 φλιτζάνι αλάτι

- μια χούφτα κέδρου/ φλοιού δέντρου ή 10-15 σταγόνες αιθέριων ελαίων

- μια χούφτα από τα αγαπημένα σου λουλούδια (αποξηραμένα ή φρέσκα)

- ημερολόγιο και στυλό

Γέμισε την μπανιέρα με χλιαρό νερό και προτού βυθιστείς, θέσε την πρόθεσή σου - σου συστήνω να κάψεις λίγο απο το αγαπημένο σου αποξηραμένο βότανο και να ανάψεις ένα κερί για να καθαρίσεις το χώρο από κάθε βαριά ενέργεια τυχόν υπάρχει.

Αν δεν διαθέτεις μπανιέρα, τότε μπορείς να απολαύσεις ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο, το οποίο έχει και γειωτικές ιδιότητες.

Καθώς βρίσκεσαι μέσα στο νερό, πάρε μερικές βαθιές αναπνοές και γράψε στο ημερολόγιο σου τι σημαίνει για σένα η αυτοπεποίθηση και με ποιον τρόπο μπορεί να εμφανιστεί στη ζωή σου.

 

Σε ποιους τομείς αισθάνεσαι άνετα; 

Τι μπορείς να κάνεις για να λάβεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι και να τη χρησιμοποιήσεις σε όλους τους τομείς της ζωής σου;

Για πολλούς αιώνες, οι Μάγισσες χρησιμοποιούσαν κέδρο, έλατο, βαλσαμόχορτο και φλοιό δέντρων στα ξόρκια που αφορούσαν το χτίσιμο της εμπιστοσύνης, αναξαρτήτως τομέα της ζωής.

Η γήινη μυρωδιά ήταν γνωστό ότι προάγει την πίστη στον εαυτό μας.

Την επόμενη φορά που θα κάνεις βόλτα στη φύση, μαζέψε φλοιούς κέδρου ή δέντρου (μόνο όμως τους φλοιούς που σου προσφέρει απο μόνη της η φύση, μην σχίσεις τον φλοιό από υγιή δέντρα).

Εάν δεν μπορείς να συλλέξεις, τότε μπορείς να δοκιμάσεις και να χρησιμοποιείς αιθέρια έλαια - κέδρο, βάλσαμο, πεύκο, κυπαρίσσι.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Previous

Μαϊντανος ο πολυτιμος

Next
Next

Winter Solstice - Rituals για να τιμησεις το Χειμερινο Ηλιοστασιο