Masoor Dal: μια αγκαλια στο πιατο σου

Η Ayurveda είναι μαγική και μέσω της τροφής μπορεί να ενδυναμώσει ή να δημιουργήσει το αίσθημα της ζεστασιάς και της γαλήνης που τόσο χρειαζόμαστε.

Το βασικό συστατικό του Masoor Dal είναι η κόκκινη φακή και είναι ιδανικό για κάθε φορά που αναζητάς μια αγκαλιά, μια επιβεβαίωση και κάτι να μαλακώσει τη ψυχή!

 
Ένα λευκό πιάτο με σούπα από κόκκινες φακές και μυρωδικά

Υλικά + Οδηγίες

Συστατικά: για 2 άτομα

1/2 φλιτζάνι κόκκινες φακές

νερό

1/4 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων

1 κουταλάκι ghee

1/4 κ.γ. σπόροι κύμινου

μερικά κλωνάρια κόλιαντρο

Κόκκινες φακές

Οδηγίες

1. Ξεπλένουμε τις φακές μέχρι το νερό να είναι καθαρό και μετά το βάζουμε σε μπολ, το καλύπτουμε με νερό και μουλιάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.

2. Βάζουμε τις φακές με φρέσκο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει, μαζί με 1/4 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι οι φακές να φαίνονται χυλωμένες, περίπου για 30 λεπτά.

3. Ζεσταίνουμε 1 κ.γ. ghee σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 1/4 κ.γ. σπόρους κύμινου, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει, 10 έως 15 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το μαγειρεμένο ghee στις φακές, γαρνίρουμε με κόλιαντρο και απολαμβάνουμε.

Καλή απόλαυση!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Previous

Sleep: tips & rituals για eναν καλo yπνο

Next
Next

AYURVEDA