Ο better living οδηγος για τις γιορτες

Ένας LALITA better living guide με γρήγορους και απλούς τρόπους για να ζήσεις τις φετινές γιορτές με λιγότερο άγχος και περισσότερη απόλαυση.

Μία χρυσή μπάλα κρεμασμένη σε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο με κίτρινα φωτάκια

Βγες και κινήσου

Μην ξεχνάς να κινείς το σώμα σου. Είναι σημαντικό να αφιερώνεις χρόνο για ξεκούραση, όμως είναι επίσης σημαντικό να κινείσαι για να ενεργοποιείς το λεμφικό σου σύστημα. Οι ήρεμοι περίπατοι στο δροσερό αέρα κάνουν θαύματα για το ανοσοποιητικό σου και τα επίπεδα ενέργειάς σου.

Επίλεξε προσεκτικά τα επιδόρπια σου

Τα επιδόρπια που περιέχουν ραφιναρισμένα σάκχαρα θα σε κάνουν να νιώθεις βαριά. Προτίμησε τη μαύρη σοκολάτα για να φτιάξεις το δικό σου γλυκό και να το μοιραστείς με τους αγαπημένους σου. Θα βρεις τη συνταγή για ένα απολαυστικό επιδόρπιο, χωρίς ενοχές, αποκλειστικά με το LALITA Newsletter.

 

Νηστεία

Η ήπια νηστεία, όπως το να παραλείψεις το δείπνο ή να αντικαταστήσεις το πιο βαρύ σου γεύμα με μια ζεστή σούπα, μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο στην προετοιμασία για τις γιορτές. Την ημέρα πριν από τις μεγάλες απολαύσεις και διατροφικές υπερβολές, προτίμησε κάτι ελαφρύ και απλό όπως αυτό και αυτό. [λινκς blog]

Αναζωογόνηση

Κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι καλό να αφιερώνεις διπλάσιο χρόνο στην ανάπαυση, ακολουθώντας τους φυσικούς ανθρώπινους ρυθμούς. Αυτό σημαίνει περισσότερος χρόνος στον καναπέ με μια ζεστή κουβέρτα, απολαμβάνοντας ένα χωνευτικό τσάι. Πρόσθεσε αρκετά μπάνια με άλατα μαγνησίου.

Βότανα

Αυτή είναι η στιγμή να επωφεληθείς από τα βότανα σου, όπως το triphala, για να βοηθήσεις στις διατροφικές συνήθειες των γιορτών.

Ατμός που βγαίνει από μία λευκή κατσαρόλα

Εσωτερική διαχείριση

Η περίοδος των διακοπών πολύ πιθανό προκαλέσει κάποιο άγχος. Είτε πρόκειται για αυτή την άβολη συνομιλία με έναν συγγενή, είτε για προβλήματα φαγητού, ή απλά γιατί οι υποχρεώσεις παίρνουν φωτιά. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να περιορίσεις το άγχος στις γιορτές είναι να είσαι προετοιμασμένη για αυτό που έρχεται.

Αν ξέρεις ότι κάποιος όντως σε ενοχλεί με τις ατελείωτες κουβέντες π.χ. για την πολιτική, «κάλεσέ» τον – μεταφορικά μιλώντας - στον πρωινό σου διαλογισμό. Χρησιμοποίησε πρακτικές όπως το breathwork ή το journaling για να επιστρέφεις στην ισορροπία σου όταν το έχεις ανάγκη.

Και να θυμάσαι! Να ζεις στο παρόν, παρούσα, ολόκληρη, μένοντας ανοιχτή σε όλη την αγάπη που πρόκειται να μοιραστείς.

Στη LALITA συνεχίζουμε να μεταμορφωνόμαστε, να εξελισσόμαστε και να ανακαλύπτουμε το βηματισμό για το better living που μας αξίζει.

Σου εύχομαι καλή διασκέδαση και καλή προετοιμασία!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Previous
Previous

Food for your Skin

Next
Next

Balm για αγαπη και αφθονια