Lalita’s Logo

No comments

To logo της Lalita είναι ένα μήνυμα-δόνηση που εκπέμπει κάθε στιγμή με διάφορους τρόπους, είναι μια σπείρα, ένα mandala ευδαιμονίας και άνθισης στο άπειρο, που λέει μεταξύ των άλλων:

εξερευνώντας τη φύση διαπιστώνεις ότι η σπείρα είναι διάχυτη σε κάθετι ολόγυρά σου: από τον τρόπο που μια γυναίκα χτενίζει τα μακριά μαλλιά της ως τα κοχύλια που συλλέγει στην παραλία και ύστερα τα τοποθετεί στο αυτί της για να αφουγκραστεί την ίδια τη φύση-τους ήχους των σπειροειδών κυμάτων.

Εξερευνώντας τη φύση διαπιστώνεις τις εναλλαγές της σελήνης που παραμένει Σελήνη σε όλες τις φάσεις της, αλλά παράλληλα σε κάθε μορφή που παίρνει έχει να σου διδάξει και κάτι (το δώρο της εναλλαγής/αλλαγής και της γεφύρωσης)

Εξερευνώντας τη φύση διαπιστώνεις την ομορφιά του τριαντάφυλλου και κάθε πέταλου που φέρνει στο άπειρο και το δώρο της άνθισης(το δώρο της άνοιξης)

Εξερευνώντας τη φύση διαπιστώνεις το δώρο της εξερεύνησης, της ανακάλυψης, του ταξιδιού

Στο πρώτο αυτό retreat η Lalita φορά ένα χρυσό κόσμημα πεταλούδα στα μαλλιά και αγναντεύει τον ανοικτό ορίζοντα. Τα βουνά, τα λιβάδια με τις λεβάντες και αφήνει τον άνεμο να σχηματίσει στις τούφες των μαλλιών της κύματα, υπενθυμίζοντάς σου να καλωσορίζεις κάθε στιγμή το δώρο της μεταμόρφωσης.

“εξερευνώντας τη φύση διαπιστώνεις τα στάδια μεταμόρφωσης των πλασμάτων ολόγυρά σου και κυρίως της πεταλούδας: ενός πλάσματος που κάθε στάδιο είναι τόσο διαφορετικό που μένει έντονα χαραγμένο στη μνήμη σου: ένα ζαρωμένο πράσινο ερπετό που στο τελικό στάδιο αποκτά φτερά πολύχρωμα και όταν το συναντάς, μαγεύεσαι! “…

Το κάλεσμα του ταξιδιού είναι εδώ!

Έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, η βαλίτσα έχει ανοίξει για τη δέουσα προετοιμασία και στο χάρτη έχει ήδη μπει ο προορισμός.

TΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ LALITA

 

 

 

 

 

 

 

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ

H αρχική έμπνευση για το σχέδιο της LALITA ήταν σε Mandala και ήταν η πρώτη λέξη που σημειώθηκε στο χαρτί μαζί με τα χρώματα και τη γενική ιδέα. ΄Αποψη που διατηρήθηκε ως το τέλος.

Mandala. Γεωμετρικό σχέδιο, όπου η αρχή και ο πυρήνας της είναι μια τελεία στο κέντρο. Πρόκειται για ένα σχέδιο ελεύθερο από διαστάσεις που συνεχώς ξεδιπλώνεται και επεκτείνεται αποτελούμενο από ομόκεντρους κύκλους όπου μέσα και έξω από αυτούς άπειρα σχέδια και σχήματα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Η mandala πάλι σε προτρέπει να κατανοήσεις την Ουσία, την ΠΕΡΙ-ουσία, και η δημιουργία του αφιερώνεται σε μια θεότητα. Η συγκεκριμένη mandala αφιερώνεται στη θεότητα της ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ, τη Lalita.

Στο κέντρο του έχει (τον σπόρο ενός) πορτοκαλί ρόδου. Το άνθος ξεκινά με σπείρα και καταλήγει σε πέταλα, θυμίζοντας αυτά του λωτού.

Σπείρα. Ως σύμβολο υπάρχει παντού στη φύση. Συνδέεται με τον αφαλό ή αλλιώς το κέντρο της δύναμης και της ζωής (πηγή ενέργειας). Είναι μια υπενθύμιση ότι ο χρόνος διαθέτει εκτός από γραμμικότητα και μια χρυσή σύνδεση με το ΤΩΡΑ. Τέλος, σχετίζεται με τον ιστό της ζωής, αφού το πέπλο της Μητέρας Θεάς γνέθεται και πλέκεται σε αυτό το σχήμα.

Πορτοκαλί Ρόδο. Το χρώμα της φωτιάς, το πορτοκαλί, συμβολίζει το πάθος, την ενέργεια και τον ενθουσιασμό. Είναι συνδεδεμένο με τη θεά Αφροδίτη και το δεύτερο τσάκρα. Γενικά, το ρόδο εκφράζει την ομορφιά και το μυστήριο της ζωής, τη χάρη και την κομψότητα, τον αισθησιασμό και την τρυφερότητα.

Ο κύκλος συμβολίζει την πληρότητα και την αρμονία. Τα πάντα στο σύμπαν κινούνται σε κύκλους, όπως η ζωή του ανθρώπου. Στο φυτικό βασίλειο αυτό διαφαίνεται ακόμα πιο καθαρά: σπόρος- βλαστός- ανθός- καρπός-μαρασμός και ξανά από την αρχή.

Κοχύλι. Στοιχείο του νερού και της θάλασσας που παραπέμπει στις φάσεις της Σελήνης. Θηλυκή ενέργεια. Αποδοχή και Δεκτικότητα. Χάρη και ομορφιά.

Λαδένια/Μπουχώνα. Όστρακο της Μεσογείου. Οφείλει το όνομά του (λαδένια) γιατί τη χρησιμοποιούσαν σαν κουτάλα για τη μεταφορά λαδιού. Συμβολίζει: Σελήνη στη γέμιση, αφθονία αγαθών, θρέψη και ομορφιά.

Γυναίκα. Θηλυκή ενέργεια. Στοιχείο Γη – σταθερότητα. Παραπέμπει στο δέντρο της ζωής. Η στάση του σώματος: Το ένα πόδι πατά γερά στη γη και το άλλο στον αέρα υπενθυμίζει ότι ο πλήρης άνθρωπος είναι αυτός που έχει βαθιές ρίζες-σύνδεση με τη Γη και παράλληλα έρχεται σε επαφή με το Πνεύμα, την Πηγή, το Σύμπαν.

Πιο συγκεκριμένα:

Lalita: Ευδαιμονία, Ταξίδι, Ασφάλεια, Αγάπη, Συμπόνια, Ανεξαρτησία, Πληρότητα, Επίγνωση, Ειρήνη…

Αριστερή πλευρά. Στο σώμα η αριστερή πλευρά συμβολίζει τη θηλυκότητα. Το αριστερό πόδι της Lalita πατά γερά στη γη ενώ το αντίστοιχο χέρι της σχηματίζει καμάρα: θυμίζοντας Σεληνιακό Χαιρετισμό. Το μήνυμά της είναι σαφές:

«Θυμήσου να είσαι σε επαφή με τη γη, με τη θρέψη. Θυμήσου να ευγνωμονείς και να υμνείς τη ζωή. Να χορεύεις με τις δονήσεις της χαράς και της αγάπης. Να έχεις υπομονή».

Δεξιά πλευρά. Στο σώμα η δεξιά πλευρά συμβολίζει την αρσενική ενέργεια. Το δεξί πόδι της Lalita είναι σε ευθεία και το αντίστοιχο χέρι επίσης, δηλώνοντας ότι και τα δύο είναι έτοιμα για δράση: το πόδι για να σηκωθεί, να τρέξει, να χορέψει και το χέρι είτε για να γράψει, για να εκφραστεί, για να στηριχτεί ώστε να σηκωθεί όρθια. Το μήνυμά της είναι σαφές: «Θυμήσου να είσαι ενεργητική. Να δρας, να εκφράζεσαι στους άλλους. Να λες την αλήθεια σου. Να κινείσαι. Να αναλαμβάνεις δράσεις όταν είναι απαραίτητο.»

Άπειρο (∞). Αναφέρεται σε ο,τιδήποτε αέναο και με αιώνια διάρκεια. Στο μέτωπο της Lalita συμβολίζει το απέραντο φως και γνώση, την σφαιρική ματιά και το φάρο ζωής,  τη διαχρονικότητα και το σεβασμό στις ρίζες, αλλά και σε ό,τι νέο έρχεται.

4 Φάσεις Σελήνης. Νέα Σελήνη (μαύρος κύκλος) – Στη γέμιση (ημισέληνος που μοιάζει με καλάθι) – Πανσέληνος (λευκός κύκλος) – Στη χάση (ημισέληνος που μοιάζει με καλάθι αναποδογυρισμένο) Ο κύκλος της ζωής-Τα στάδια: 1. Αρχή/Πρόθεση- 2. Προετοιμασία- 3. Δράση- 4. Ανάπαυση/Ανατροφοδότηση. Η Σελήνη συμβολίζει την ψυχή και το παρελθόν. Τη μητρότητα και τη διαίσθηση. Στοιχείο: Νερό. Θηλυκή ενέργεια.

Στο σχέδιο υπάρχουν και αριθμοί που εμφανίζονται με διάφορους τρόπους:

7 μπούκλες στα μαλλιά της Lalita

4 φάσεις Σελήνης

5 ομόκεντροι κύκλοι

10 (5 μικροί κύκλοι + 5 κοχύλια/λαδένια)

7

7 οι μπούκλες της Lalita και στο μέτωπό της το άπειρο: ως ΦΑΡΟΣ ζωής. Θυμίζοντας σου ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου Κόσμου: τον Φάρο της Αλεξάνδρειας.

7 τα σώματα του ηλιακού Συστήματος που είναι ορατά: Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Άρης, Κρόνος, Δίας, Αφροδίτη.

7 οι μέρες της εβδομάδας…

«Το νούμερο 7 σου υπενθυμίζει ότι η καθημερινότητά σου είναι γεμάτη από θαύματα κάθε μέρα, αέναα. Φτάνει να εστιάσεις προσεκτικά και να τα ανακαλύψεις. Πίστεψέ τα και θα τα δεις!» Είναι ένα κρυφό μήνυμα της Lalita που σου αποκαλύπτεται σήμερα… είναι ένας από τους λόγους που η Lalita σχεδιάζει αυτά τα ταξίδια μαζί σου…

4

4 φάσεις της Σελήνης.

Το 4 θεωρείται ο αριθμός της βάσης. Ο αριθμός του τετραγώνου και του δέντρου της ζωής. Είναι το κρυφό μήνυμα της Lalita: Η βάση ξεκινά από τη Σελήνη. Ξεκινά από τη διαίσθηση και την εσωτερική καθοδήγηση. Πριν έρθεις σε επαφή με το εκτυφλωτικό φως του ΄Ηλιου γνώρισε το απαλό φως της Σελήνης και βήμα βήμα προχώρα από τη βάση σου σε άλλους προορισμούς και σε άλλα πλάνα και σχέδια.

5

5 ομόκεντροι κύκλοι. Μέσα και έξω από αυτούς τους κύκλους άπειρα σχήματα και χρώματα αναδεικνύονται. Κυρίαρχο χρώμα το μπλε/τυρκουάζ/κυανό. Μοιάζουν με σύννεφα που με την παραμικρή αλλαγή ή το πιο ανεπαίσθητο αεράκι αλλάζουν μορφή και διάθεση. Στοιχείο: Αέρας. Η Lalita σου υπενθυμίζει ότι οι ιδέες είναι σαν αυτά τα σύννεφα, σαν αυτά τα σχέδια που έχουν άπειρες μεταφράσεις και γραφές. Είναι ανάλαφρες και αιωρούνται και ταξιδεύουν γύρω σου. Είναι πιο σταθερές και ένα με τη γη όταν αποκτούν συγκεκριμένο σχήμα και γίνονται ύλη. Εσύ ποια ιδέα θες να υλοποιήσεις;

10

Ο αριθμός της ολοκλήρωσης και της πληρότητας. Ο αριθμός της επιτυχίας και της ωριμότητας/ενηλικίωσης. Όταν αναλαμβάνεις να αρχίσεις κάτι και να το φτάσεις ως το τέρμα βήμα βήμα και με αγάπη και πίστη τότε αυτό ονομάζεται «ενηλικίωση» σου θυμίζει η Lalita κλείνοντάς σου το μάτι.

adminLalita’s Logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *